AcasăCasa si gradinaCe trebuie sa pui la radacina pomilor fructiferi in iulie si august

Ce trebuie sa pui la radacina pomilor fructiferi in iulie si august

Perioada verii este una importanta pentru dezvoltarea pomilor fructiferi, deoarece in aceste luni calduroase fructele se formeaza, iar toamna sunt culese.

Iata cum ar trebui sa ne ocupam de pomi in lunile iulie si august.

In primul rand, inainte de plantarea lor, ar trebui sa ne asiguram ca am pus soiuri potrivite pentru zona in care ne aflam. In prezent, in multe zone ale tarii temperaturile devin foarte mari in vara, de aceea trebuie sa avem specii si soiuri rezistente.

Apoi, distanta de plantare a pomilor trebuie respectata, altfel cresterea lor prea apropiata va provoca o dezvoltare asimetrica si va creste totodata si riscul de boli. Vezi aici la ce distanta se planteaza pomii fructiferi pentru o prindere garantata.

In lunile caniculare, cum sunt in special iulie si august, bineinteles, pomii au nevoie la radacina de apa. In functie de varsta pomilor si cantitatea de apa va fi diferita. Cei mai tineri vor avea nevoie de o irigare mai moderata. Puteti afla aici mai multe detalii.

Nu asteptati pana cand pamantul devine tot mai uscat la suprafata si chiar faramicios. In acest stadiu, pomul deja incepe sa sufere de lipsa apei. De asemenea, nu puneti prea multa apa incat aceasta sa balteasca. Aici exista riscul ca radacinile sa putrezeasca, mai ales daca apa nu se infiltreaza in 1-2 minute in sol.

Udarea pomilor fructiferi o vom face doar dimineata sau seara, nu in timpul zilei, deoarece apa se va evapora foarte repede.

Tot in perioada verii, puteti sa ajutati pomii fructiferi prin aplicarea de ingrasaminte organice.

Unii pomicultori folosesc solutii lichide de ingrasamant organic. De asemenea, si solul de la baza copacului poate sa fie amestecat cu fertilizatori organici.

Daca pomii promit roade bogate si indreptarea ramurilor este foarte importanta, deoarece prin aceasta metoda fructele vor primi mai multi nutrienti. Pomii mai tineri de 4 ani nu se corecteaza prin greutati, eventual ramurilor pot fi sustinute, cu mare grija pentru a nu fi deteriorate.

Si taierile de vara sunt o parte integrata a modului in care ingrijim pomii. Aceste taieri debuteaza insa cu adevarat la sfarsitul lunii iulie si inceputul lui august, adica atunci cand ramificatiile scurte au format muguri terminali. Cel mai bine sa va informati despre taierile specifice speciilor de pomi pe care ii aveti.

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine