Categorii
Legume si fructe

Ce se poate altoi in corcodus

Corcodusul este un pom cu o elasticitate mare, capabil sa contribuie cu resursele necesare la dezvoltarea altor soiuri precum prunul, caisul, nectarinul etc., facandu-l astfel un portaltoi deosebit.

Mai mult decat atat, o serie de experimente au aratat ca corcodusul poate fi folosit si la obtinerea a mai multor tipuri de fructe de pe acelasi pom, prin intermediul metodei de altoire prin despicatura.

Iata ce se poate altoi in corcodus:

Piersic – se poate altoi pe corcodus, insa, cei care au experimentat atrag atentia ca aceasta procedura trebuie facuta cu atentie, deoarece este capricios si da lastari pe toata suprafata.

Nectarin – In coroana se poate realiza aceasta procedura.

Cais – Totodata, si caisul are o capacitate buna de prindere pe corcodus.

Prun – de asemenea, corcodusul poate fi folosit la altoit pentru prun. O buna parte din cei care au incercat au spus ca se comporta foarte bine.

Cires, visin – pentru cires si visin exista mai putine sanse de reusit, conform experimentelor avute.

In schimb, nu va recomandam sa folositi corcodusul daca doriti sa altoiti mar, par, deoarece sansele de prindere, si de dezvoltare ulterioara, vor fi foarte mici.

O regula pe care cei care au incercat o aduc in vedere este ca procedeul de altoire trebuie realizat „seminte la seminte” si „sambure cu sambure”, pentru a ne asigura ca o sa avem succes. Bineinteles, conteaza mult si procedura in sine cum se realizeaza, precum si igiena tuturor ustensilelor folosite.

Mai multe tipuri de fructe pe un corcodus

Exista si oameni care au dus tehnica altoirii si placerea gradinaritului la un alt nivel. Este vorba despre oradeanul Gheorghe Tanca, care a reusit sa altoiasca corcodusul cu patru soiuri diferite (prun, cires, nectarin si piersici).

Altoirea prin despicatura este metoda prin care puteti obtine acest lucru. Se poate realiza, cu efectele cele mai bune, in perioada februaria – aprilie.

Recomandare: In varf se sigileaza cu mastic special de tratare a ranilor.

imagine-autor

De Antonio Zaharia

Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.