AcasăLegume si fructeCe putem planta dupa ceapa?

Ce putem planta dupa ceapa?

Ceapa este o cultura nelipsita in gradinile de la noi. Pentru a folosi cat mai bine pamantul, agricultorii doresc sa vina cu o alta cultura imediat dupa recoltarea cepei. Dar sa vedem ce se recomanda sa semanam dupa ceapa.

Asadar, dupa ce am culcat ceapa pentru a grabi coacerea ei, vom incepe sa o recoltam esalonat. Este indicat sa nu mai udam ceapa dupa ce am inceput culcarea ei.

Ce cultivam dupa ceapa?

Trebuie sa stim ca ceapa este o mare consumatoarea de azot, de aceea nu se recomanda sa venim dupa ea cu plante care au aceleasi cerinte de azot, cum ar fi legumele din familia Solanacee: vinete, rosii, cartofi.

In schimb, legumele pe care le putem cultiva dupa ceapa sunt mazarea, lintea, fasolea. Acestea au capacitatea sa fixeze azotul in sol, practic sa-l imbogateasca din nou cu aceasta substanta.

Mai mult decat atat, radacina de fasole are un compus chimic care distruge viermele sarma, un daunator foarte periculos. Asadar, fasolea va avea rolul si de a dezinfecta solul.

De asemenea, fasolea este buna pentru ca poate sa fie conservata fara probleme in lada frigorifica, peste iarna.

Vecini buni cu ceapa

O dezvoltare buna a cepei are loc si in functie de vecinii pe care ii are. Se recomanda asa sa aveti culturi mixte in gradina: puteti pune ceapa langa capsuni, marar, castraveti, sfecla, morcovi, salata.

De ce se strica ceapa in pamant?

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine