AcasăApiculturaCe productii de miere se obtin la principalele plante melifere

Ce productii de miere se obtin la principalele plante melifere

Productia de miere, alaturi de calitatea acesteia, sunt principalele aspecte pe care un apicultor incearca sa le urmareasca. Va prezentam in acest articol productivitatea medie a principalelor plante melifere.

Afin – Inflorirea debuteaza pe la jumatatea lunii mai, iar o productie medie care se poate obtine este intre 15-30 kg/ha.

Alun – luna martie debuteaza inflorirea. Circa 20 kg la hectar.

Artar tataresc – Sfarsit de aprilie, inceput de mai, pentru inflorire. Productie medie de circa 300-500 kg la hectar.

Buberic – Inflorirea se produce incepand cu jumatatea lunii iunie. O productie medie care se poate inregistra este intre 500 si 850 kg la hectar.

Busuioc de camp – Incepand cu jumatatea lunii iulie incepe inflorirea. Productia de miere se situeaza intre 90 – 200 kg la hectar.

Cais – Aprilie este luna in care incepe inflorirea (8-18.04), iar productia de miere este una redusa, de 25-40 kg la hectar.

Citeste si: Plante melifere pentru o productie mare de miere

Castan salbatic – aprilie – mai este perioada de incepere a infloririi. 50 – 100 kg pe hectar este productia de miere.

Cimbrisor – Jumatatea lunii mai, inceputul infloririi. Productia de miere este de circa 150 de kg la hectar.

Cires – Inceputul infloritului se situeaza intre 10 si 20 aprilie. Productiile de miere care se pot obtine sunt de 30 – 40 kg la hectar.

Coacaz negru – Tot pe la jumatatea lunii aprilie, coacazul negru incepe sa infloreasca. O productie de miere care se poate obtine de la aceasta planta este una modesta, de maxim 40 kg la hectar.

Corobatica, Urechea porcului (Salvia verticillata L.) – Spre jumatatea lunii iunie este momentul de inflorire, iar productia medie de miere se situeaza intre 400 – 600 kg la hectar.

Floarea soarelui – In jurul mijlocului lunii mai incepe sa apara infloritul, iar productia medie care se poate obtine aici depaseste in general 100 kg de miere la hectar.

Gladita – Infloreste in jurul datei de 5 – 15 iunie si ofera o productie de aproximativ 250 de kg de miere la hectar.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine