Categorii
Apicultura

Ce este stupul de control si cum ne ajuta in prisaca

Stupul de control este un concept un apicultura pe care crescatorii de albine trebuie sa-l cunoasca, chiar daca sunt incepatori, si, mai ales, daca au experienta.

Ce este asadar stupul de control? Acesta este un stup care adaposteste cele mai bune colonii de albine pe care le avem in prisaca noastra.

Pentru o buna monitorizare, el este asezat pe un cantar, astfel apicultorul va stii cum se desfasoara culesul. Mai mult decat atat, cantarul ne va ajuta si sa cuantificam consumul coloniei din rezerva de hrana, mai ales in perioada de iarna si primavara.

Pentru a avea o situatie cat mai corecta se recomanda apicultorilor sa faca masuratoarea la cantar, si sa noteze datele, doar seara, adica in momentul in care albinele s-au oprit din zbor.

Citeste si: Cum se pastreaza polenul: sfaturi esentiale

Aceste indicatii sunt foarte pretioase pentru crescatorii de albine deoarece stie cate corpuri sau magazine de recolta trebuie adaugate stupilor, pentru ca albinele sa nu faca pauze din cauza lipsei de spatiu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.