AcasăCulturi bioCati bani ofera statul cultivatorilor de usturoi

Cati bani ofera statul cultivatorilor de usturoi

Ministerul Agriculturii a suplimentat cu 3,8 milioane de lei schema de ajutor de minimis destinata cultivatorilor de usturoi. Astfel, suma totala disponibila acestui sprijin ajunge la 26 milioane de lei (circa 5,3 milioane de euro).

„Având în vedere că suprafaţa de 1.750 hectare solicitată la plată este mai mare cu 250 hectare decât cea estimată (1.500 ha), a fost necesară suplimentarea resurselor financiare cu suma de 3,8 milioane lei, reprezentând echivalentul a 750.000 euro, astfel încât să se asigure plata întregii suprafeţe eligibile plantată cu usturoi în cadrul programului”, se precizează în comunicat.

Acest sprijin are ca scop, potrivit documentelor oficiale, incurajarea producatorilor romani in cultivarea usturoiului romanesc, pentru a diminua cat mai mult posibil importurile.

Documentele justificative (bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare) care atestă comercializarea producției de usturoi, se depun la Direcțiile Agricole Județene.

Sprijinul financiar este de 1.000 euro/ha cultivat cu usturoi și se calculează proporțional cu suprafața de pe care s-a obținut o cantitate minimă de 3.000 kg/ha.

Subventia pentru usturoi: tot ce trebuie sa stiti pentru a accesa sprijinul

Fertilizarea usturoiului: obtine capatani mari ca un mar

Ce plantam langa usturoi: plante ajutatoare si daunatoare

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine