Categorii
Legume si fructe

Cat vor ramane deschise pietele agroalimentare

Premierul Romaniei, Ludovic Orban, a anuntat ca producatorii locali care vand in pietele agroalimentare trebuie sa respecte prevederile Ordonantei Militare nr.3 in ceea ce priveste circulatia persoanelor.

Acesta s-a aratat circumspect cu privire la decizia de a lăsa deschise piețele alimentare. Orban a purtat pe această temă un dialog cu ministrul de resort, Adrian Oros, informeaza Capital.ro.

”Este foarte important ca piețele agro-alimentare să rămână deschise. Este singura modalitate unde cei mici și mulți își pot aduce produsele”, a spus Adrian Oros, ministrul Agriculturii.

Replica Premierului a venit imediat:

”Da, sunt de acord, mai ales cu piețele în aer liber, dar ei trebuie să respecte ceea ce s-a spus în Ordonanța Militară. Să asigure practic protecția”, a spus și premierul Ludovic Orban.

Cu toate acestea, pietele agroalimentare raman deshise, prin urmare producatorii au posibilitatea sa-si vanda marfa.

Ramane insa de vazut pe ce perioada acestea vorramane deshise, avand in vedere ca exista sanse reale pentru a se lua noi masuri de combatere, mai dure, a noului coronavirus. Exista si tari care au inchis pietele, precum in Franta.

În context, trebuie precizat că Ordonanța Militară numărul 3 îi exclude de la restricțiile de circulație pe producătorilor agricoli.

Aceștia își pot părăsi locuința atât pentru realizarea de activități agricole, cât și pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Totodată, precizăm că persoanele de peste 65 de ani care realizează activități agricole sau comercializează produse agroalimentare își pot desfășura activitățile, cu condiția de a avea tot timpul completată declarația pe proprie răspundere.

Pentru comercializare aveți în vedere că trebuie să aveți asupra dvs atestatul de producător agricol, carnetul de comercializare și actele dvs pentru a face dovada autorităților stat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.