Categorii
Fermieri cu profit

Casa de Comert Unirea vrea sa faca 60 de aprozare cu fructe si legume de la fermierii romani

Supermarketurile si hipermarketurile s-ar putea sa aiba un nou competitor, asta dupa ce Casa de Comert Unirea, o societate infiintata de Ministerul Agriculturii, a anuntat ca va deschide circa 60 de aprozare de fructe si legume.

Scopul acestor aprozare este de a colecta si valorifica produsele producatorilor romani. Se cunoaste foarte bine faptul ca o buna parte din fermierii romani reusesc cu greu sa intre in supermarketuri cu produsele lor, scrie Ziarul Financiar.

„Centrele de colectare şi valorificare (din perioada comunistă – n.red.) nu trebuia distruse, dar acum trebuie să reluăm acest proces, să le aducem la viaţă pe unele sau să facem altele.“

„Ne propunem să facem 60 de magazine cu fructe şi legume româneşti la nivel naţional, produse alimentare proaspete şi procesate. Din punct de vedere tehnic putem să deschidem primul magazin într-o săptămână, dar avem nevoie de avizări, iar birocraţia imensă ne încetineşte”, a spus Adrian Izvoranu, preşedintele Casei de Comerţ Agroalimentar „Unirea”.

El spune că în acest moment, reprezentanţii Casei de Comerţ „Unirea” fac selecţia producătorilor, crează centre de colectare mobile şi fizice şi consolidează unităţi de procesare existente.

Magazinele vor fi deschise în centrele dezvoltate ale ţării, deoarece reprezentanţii societăţi îşi propun să stimuleze consumul de produse româneşti din magazinele de proximitate, echilibrând astfel balanţa comercială dintre importuri şi exporturi.

Reprezentanţii Casei de Comerţ Agroa­limentar „Unirea“, o societate înfiinţată de Minis­terul Agriculturii în luna ianuarie, îşi propun să cre­eze o reţea naţională de peste 60 de maga­zine cu fructe şi legume, de tip aprozar, care să con­cureze cu hipermarketurile şi super­mar­ke­turile.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Un răspuns la “Casa de Comert Unirea vrea sa faca 60 de aprozare cu fructe si legume de la fermierii romani”

Buna ziua,

Apreciez initiativa Ministerului Agriculturii.
Asteptam sa includa in sistem si producatorii de flori.

Multumim anticipat,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.