AcasăAfaceri profitabile la taraCarpatica, soiul cu nuci de 9 cm diametru

Carpatica, soiul cu nuci de 9 cm diametru

Unul dintre soiurile uriase de nuc pe care le putem regasi si pe piata romaneasca este soiul Carpatica, ce provine din Republica Moldova, creat si inregistrat acolo la Pepiniera Voinesti.

Mai multe detalii despre acest soi sunt oferite de Gabriel Pătru, reprezentant al pepinierei din Romania, importatoare a materialului saditor din R. Moldova.

„Este intr-adevar o nuca foarte mare, ajunge pana la 9 cm lungime si are pana la 50 de grame. Pomii sunt altoiti in Republica Moldova, la Pepiniera Voinesti, este un soi pe care l-am inregistrat in catalogul nostru de soiuri. Livram in Romania prin partenerul nostru SRL Patru Agro. Pepiniera din Romania este in Pucheni, jud. Prahova”, declara Gabriel Pătru, conform Lumea Satului TV.

„Sunt soiuri industriale de nuc, care au caracteristici mai interesante decat soiul Carpatica, insa daca vorbim strict de acesta el intra pe rod din anul 4-5. Este un soi mai mult pentru amatori, este o exclusivitate. Ca productivitate atinge 2 tone la hectar. Este un soi cu fructificare terminala, cu un aspect decorativ, aceasta ar fi si destinatia lui de baza”, mai spune reprezentantul companiei.

Citeste si: Soiuri de nuc cu rezistenta si fructificare sporita

Inaltimea pomului poate ajunge la 8-9 metri, la varsta adulta. Ca si longevitate poate atinge si 60-70 de ani.

„Alte soiuri de nuci pe care le avem in catalog, cel mai popular soi moldovenesc este denumit Pescianski destinat pentru producerea de miez, foarte productiv, atinge 3,5-4 tone la hectar, in conditiile unei plantatii obisnuite”, mai spune Gabriel Pătru.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

15 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine