AcasăFermieri cu profitCarne de miel pret pe regiuni: cat spera crescatorii sa castige de...

Carne de miel pret pe regiuni: cat spera crescatorii sa castige de Paste

Carne de miel pret: Cu mai putin de o luna inainte de Paste, pretul carnii de miel este usor mai mare fata de anul trecut, situandu-se la o medie de circa 12-13-14 lei/kg in viu. Cu toate acestea, exista mari sanse ca acest pret sa mai scada, avand in vedere ca oferta de miei se va mari in preajma Sarbatorilor Pascale. Anul trecut, in medie, crescatorii au reusit sa-si vanda miei cu preturi de 10-12 lei/kg, pe piata din tara, iar la export cu circa 9 lei/kg.

CultivaProfitabil.ro a cercetat pentru dumneavoastra preturile cu care isi vand crescatorii miei in prezent, pe site-uri precum Olx. Media preturilor a fost de circa 12-13 lei/kg in viu.

Carne de miel pret: 13-14 lei/kg, media pe tara

In Calarasi de exemplu, Dan are la vanzare circa 100 de miei pentru Paste si ii vinde cu 11 lei/kg.

Mihai, din Reghin, judetul Mures, are la vanzare miei hraniti cu fan si cereale, pe care ii vinde la 10 lei/kg.

Un pret mai mare am intalnit in Suceava, la un crescator care cere pe miei 20 lei/kg, precizand insa ca pretul este negociabil. Un alt crescator din Suceava vinde miei rasa de carne, cu greutatea intre 25-50 kg, la 15 lei/kg.

In Bucuresti, Cristi Codrescu vinde aproape 300 de miei cu un pret de 15 lei/kg. Un alt crescator tot din Bucuresti vinde miei de Paste, cu o greutate de 20-35 kg, la pretul de 8 lei/kg.

In Alexandria, judetul Teleorman, un crescator cere 20 lei/kg, carne de miel pret.

Exista si crescatori, din Hunedoara mai exact, care vand miei metis de Suffolk, la circa 25-28 kg, cu pretul de 12 lei kg in viu si de 20 lei/ kg carcasa.

Pe de alta parte, in Brasov am descoperit la un crescator cel mai mare pret cerut pe kilogramul de miel, mai exact 25 lei.

La Iasi, crescatoarea Laura Cordun vinde miei si iezi pentru Paste, la un pret de 13 lei/kg in viu si de 25 lei/kg in carcasa.

La Bacau, in localitatea Hertioana-Razesi, un crescator vinde miei crescuti cu furaje naturale la pretul de 12 lei/kg, negociabil. Tot in judetul Bacau, o crescatoare vinde miei cu 15 lei/kg.

In Constanta, un crescator vinde miei si iezi cu 13 lei/kg.

La Galati, un alt crescator are la vanzare 150 de miei, cu greutati intre 10-15 kg, pe care ii vinde cu 18 lei/kg in carcasa.

Carne de miel pret
Carne de miel pret

Carne de miel pret: sfaturi pentru a obtine un pret mai bun

Liderii crescatorilor de ovine spun ca in acest an oierii vor cere un pret ceva mai mare pe miei fata de anul trecut.

„Anul acesta, toata lumea se asteapta la preturi mai mari pentru ca toate s-au scumpit. Cred ca acum, cel putin in prima perioada, o sa fie cred intre 12-13 lei/kg in viu. Dupa aceea o sa mai scada. Se mai negociaza. Oricum, nu le va conveni crescatorilor sa vanda sub 10 lei. 1 miel de 13-14 kg, de-abia iei 100 lei pe el. Nu ai facut nicio afacere. Esti in perdere. Si asa, daca nu ar mai fi subventiile oaia ar fi in pierdere”, ne-a spus presedintele Asociatiei Crescatorilor de ovine „Corbii de Piatra”, din judetul Arges, Ion Savescu.

Cu toate acestea, crescatorii ar putea obtine preturi mai bune daca si-ar programa fatarile animalelor in functie de data Sarbatorilor Pascale, precum si de un numar mediu de clienti – carne de miel pret.

Citeste despre culturi profitabile in categoria noastra dedicata special acestui subiect.

„Spre deosebire de alte parti, la noi e ca oamenii nu se pregatesc dinainte ca sa vanda. In perioada Sarbatorilor de Pasti, trebuiau sa aiba miei mai mari, adica fatarile sa fie mai devreme. Am vazut la francezi, ei isi programeaza toata treaba in functie de vanzari, client. La noi nu prea se practica asa. E adevarat ca omul nu vrea miei foarte mari, dar anul acesra vor fi oricum mai mici decat anul trecut, deoarece Pastele pica mai devreme”, ne-a mai declarat Ion Savescu.

Carne de miel pret: cu cat se vinde la export

De asemenea, Ion Savescu ne-a anuntat, in premiera, ca asociatia pe care o conduce va avea o intalnire la jumatatea lunii aprilie, la Targul AGRARIA, cu niste reprezentanti din Franta, care doresc sa cumpere miei din Romania.

„In legatura cu exportul, noi acum o sa avem o intalnire la jumatatea lunii aprilie cu niste reprezentanti din Franta. Ei ne-au promis ca o sa ia un TIR, in prima faza de proba, sa vada randamentul la cantar etc. S-a stabilit pretul, 3 euro/kg spun ei. Sa vedem daca vom primi acest pret, care e unul bun”, ne-a mai spus presedintele Asociatiei Crescatorilor de ovine „Corbii de Piatra”, din judetul Arges, Ion Savescu.

Conform Institutului National de Statistica, Iordania este principala tara de export pentru oile romanesti. In prezent exista circa 15 milioane de oi crescute la nivel national. Carne de miel pret: in medie, la intermediari, pretul este de circa 8 lei/kg in viu, ulterior animalele fiind vandute in Siria, Iordania cu 11-12 dolari pe kilogram.

Acest articol este proprietatea CultivaProfitabil.ro. Copierea si distribuirea acestui continut, pe alte site-uri, este strict interzisa. Daca vom descoperi ca ati copiat continutul nostru, ne rezervam dreptul de a folosi orice mijloace legale. Va multumim pentru intelegere!

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine