AcasăCasa si gradinaCand se seamana castravetii de toamna

Cand se seamana castravetii de toamna

Daca doriti sa aveti castraveti toamna, atunci trebuie sa incepeti pregatirile inca de la finalul primaverii, pentru a punea semana castravetii. Acestia se vor putea recolta ulterior la sfarsitul verii, inceputului de toamna.

Recolta legumelor timpurii, verdeturi sau altele, pe care in mod obisnuit le culegem la inceput de iunie, ne ofera posibilitatea sa venim cu o cultura a castravetilor de toamna.

Cand se seamana castravetii de toamna

De obicei, toamna la noi este destul de calda, mai ales in luna septembrie. Pentru a calcula mai bine perioada de semanat trebuie sa ne gandim initial la momentul in care dorim sa-i culegem.

Daca, sa spunem, dorim sa recoltam castravetii pe la jumatatea lunii septembrie, atunci ar trebui sa calculam cu 10-12 saptamani inainte. Acesta ar fi asadar momentul optim de semanare a castravetilor de toamna.

Bineinteles, unele zone mai deluroase sunt mai reci, de aceea trebuie sa tinem cont si de acest aspect.

De asemenea, nu uitati sa alegeti soiuri potrivite pentru cultura de toamna.

Castravetii de toamna: pregatire teren

Este important sa pregatiti terenul cu o aratura de 18-20 cm. La acest pas se recomanda sa incorporati si gunoi de grajd, circa 30 de tone la hectar.

Toate aceste lucrari ar trebui terminate pana la mijlocul lunii iulie, mai ales in zonele calduroase sau pana la finalul lunii iulie, in zonele mai racoroase termic.

Cultivatorii mai pun castraveti in randuri de sorg sau porumb zaharat (intercalare la 7-8 randuri castraveti) pentru a proteja cultura de vant.

Citeste si: Plantare castraveti: secretele unei culturi bogate

Recoltarea castravetilor de toamna va avea loc de la sfarsitul lunii august pana la finalul lunii septembrie. Aproximativ, la 2-3 zile ar trebui sa ii recoltati.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine