Categorii
Legume si fructe

Cand se repica stolonii de capsuni: inmultirea capsunilor

Cei care doresc sa cultive capsuni isi doresc, bineinteles, sa cunoasca tot mai multe lucruri despre inmultirea acestor plante minunate.

Repicarea se refera la operatiunea prin care plantele crescute in rasadnite sunt transplantate in ghivece individuale, mai mari, pentru a se dezvolta. Apoi, ele pot fi puse in camp/pe teren.

De ce este importanta repicarea la capsuni

Daca nu se realizeaza repicarea, radacinile plantelor se vor dezvolta prea mult si se vor incalci. Acest lucru poate afecta modul de nutritie a plantei si poate creste riscul ca ea sa se ofileasca.

De asemenea, un spatiu mai mare in care se afla planta va face ca si radacinile acesteia sa isi continue dezvoltarea corecta.

Cand se repica stolonii de capsuni

Repicarea este bine sa se realizeze toamna, de preferat chiar in luna septembrie. Se recomanda sa reinnoim culturile de capsuni o data la 4-5 ani.

Stolonii pot fi replantati si in primavara, dar acestia, spre deosebire de cei replantati toamna, nu vor avea fructificare.

Cum puteam face repicarea

Este important sa realizam aceasta operatiune cu maximum de atentie, deoarece plantele sunt fragile. Pentru a fi mai usor, este bine sa le udam inainte.

Evitati sa trageti de planta, ci mai degraba faceti loc in jurul ei cu un creion, pix. Procedati in mod asemanator si la plantarea ei, adica sa facem o mica adancitura incat ea sa intre usor.

Reusita unei familii in cultivarea capsunilor

Feriti plantele de frig sau caldura excesiva si udati-le cu un pulverizator, dupa repicare.

Nu uitati! Inmultirea capsunilor poate fi facute atat prin despartirea tufelor (se recomanda realizarea ei in toamna), cat si prin stoloni (replantarea tulpinilor inradacinate, ce apar dupa fructificare).

Speram ca v-au fost utile informatiile despre cand se repica stolonii de capsuni.

VIDEO Iata si o metoda de inmultire a capsunilor din stoloni. Mai jos puteti vedea un filmulet video.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.