AcasăLegume si fructeCand se raresc capsunii?

Cand se raresc capsunii?

Cultivatorii au mereu ceva de invatat cu privire la propria plantatie. De aceasta data ne vom indrepta atentia catre intrebarea cand se raresc capsunii? Indiferent ca aveti o gradina pentru consum propriu sau lucrati o suprafata mai mare, va oferim cateva explicatii despre acest procedeu.

In primul rand, la o cultura de capsun la care s-a respectat tehnologia de plantare si ingrijire posibilitatea de indesire a capsunilor este minima, deci nu ar trebui sa rarim.

Cu ce ajuta rarirea plantele? Prin acest procedeu le facem practic „loc” sa se dezvolte si, totodata, diminuam riscum de aparitie a bolilor si daunatorilor.

Cand se raresc capsunii

In momentul apariției filamentelor care emit stoloni – aceste filamente se înlătura odata cu prășitul sau alte lucrări care se executa in plantație deoarece aceste filamente consuma substanțe nutritive pe care ar trebui sa le consume fructele care daca nu au concurenta filamentelor cresc mai mari si astfel creste producția de fructe.

Citeste si: Soiuri de capsuni care rodesc tot anul

Astfel nu mai trebuie sa rarim. Daca vrem sa facem o plantație pentru material săditor (producere de stoloni) rupem tija florifera si astfel toata hrana este dirijata către stoloni care cresc mai mari si viguroși. In acest caz se face rărirea odata cu recoltarea stolonilor.

Cultivatorii recomanda ca rarirea capsunilor sa se realizeze, cel mai bine, toamna tarziu. Doar intr-un caz exceptional se mai poate face primavara, insa doar daca plantele sunt in repaus vegetativ.

Ingrijire capsuni: lucrari necesare de udare, mulcire, fertilizare si prasile

Cand se planteaza capsunile: Toamna, primavara sau vara?

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine