Categorii
Apicultura

Batoane propolis: cum le realizam

Batoanele de propolis sunt cautate frecvent de clienti, deoarece sunt un adevarat antibiotic natural. Le putem gasi in comert, insa, daca suntem apicultori si avem propolis, le putem produce usor si in casa.

In acest articol va prezentam modul de realizare a batoanelor de propolis in casa, dupa metoda apicultorului Iulian Bococea.

Sa vedem asadar ce trebuie facut.

Vom folosi o cratita cu apa incalzita la o temperatura de circa 40-43 grade Celsius. Este important sa respectam aceasta temperatura a apei.

Verificam cu ajutorul unui cantar greutatea propolisului pe care urmeaza sa-l punem in apa. Se recomanda sa lucram cu un kilogram.
Lasam sa se inmoaie propolisul cel putin 15 minute.

Inainte de a ne ocupa ne spalam bine pe maini. Amestecam cu mainile propolisul in apa. Lipim mai multe bucati de propolis intr-o bucata mai mare si incercam sa le presam in maini, pana se lungesc, sub forma unui baston.

Este bine sa mai incalzim putina apa in alta oala, deoarece in recipientul in care lucram apa se va raci. Mutam propolisul in cealalta oala cu apa, tot la la temperatura recomandata de 40-42 grade Celsius.

Se framanta circa 30 min.

Cu o bucata de circa 200 de grame o rotim cu palmele pe blatul de bucatarie. Le taiam la circa 20-25 grame (circa 10-12 cm). Mai nivelam putin capetele bastoanelor de propolis.

Puteti urmari indicatiile apicultorului Iulian Bococea in urmatorul videoclip:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.