Categorii
Fără categorie

Au fost lansate trei modele de tractoare romanesti dedicate fermelor de familie

Fabrica de utilaje agricole din Regin, IRUM, a lansat recent trei noi modele de tractoare romanesti.

Preturile noilor modele incep de la 10.000 euro. Compania precizeaza ca noile tractoare au fost construite ca raspuns la nevoile fermierilor, fiind realizat initial un studiu de piata.

Caracteristici ale noilor tractoare

In primul rand, producatorul mentioneaza ca diferenta majora la aceste noi modele este data de motorizare, mai exact de caii putere. Exista astfel modele pentru fermierii mici si medii, tractoarele fiind echipate cu 30, 47 sau 60 de cai putere, scrie Capital.ro.

De asemenea, modelele au motoare stagiu 5 de poluare, ceea ce inseamna ca sunt destinate in principal fermelor de familie, in lucrari de legumicultura, pomicultura, sere, insa pot fi utilizate efcient si in camp.

Costul este între 10 și 20 de mii de euro, în funcție de dotări. Toate aceste utilaje agricole, la fel ca utilajele forestiere produse la Reghin, sunt rezultatul muncii a peste 500 de angajați și aportul Centrului de Cercetare și Dezvoltare, unic în această parte a Europei.

Citeste si: Tractoare romanesti: IRUM Reghin revine pe piata dupa 15 ani

Din 2010, IRUM Reghin a început producția de tractoare agricole în parteneriat cu Uzinele Belarus. Treptat, producția a crescut, iar în prezent IRUM Reghin vinde anual câte 500 de tractoare pe piața românească. Acest lucru înseamnă 20 la sută dintr-o piață în care sunt vândute anual 2.500 de tractoare noi.

Tractor romanesc Reghin
Tractor romanesc Reghin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.