AcasăApiculturaAtentie, apicultori: S-a prelungit perioada de depunere

Atentie, apicultori: S-a prelungit perioada de depunere

Ministerul Agriculturii a anuntat ca a prelungit perioada de depunere a documentelor peste termenul limita de 1 august. Multe cereri au venit in acest sens din partea apicultorilor, care au cerut oficialilor sa prelungeasca termenul deoarece nu se pot incadra din cauza pandemiei (eliberarea greoaie a actelor).

Iata informarea oficiala a Ministerului Agriculturii:

Ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea apicultorilor, care au evidențiat faptul că nu se pot încadra în termenul de 1 august 2020 pentru efectuarea analizelor fizico-chimice și/sau pentru reziduuri, care să ateste calitatea mierii precum și pentru achiziționarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie – remorci și mijloace de încărcare – descărcare a stupilor în pastoral, din cauza măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei cu COVID 19 care au afectat și activitatea acestora, la inițiativa Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a fost adoptată o Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea unor măsuri de aplicare a Hotărârii Guvernului nr. 339/2020 privind aprobarea Programului Național Apicol pentru perioada 2020 – 2022, a normelor de aplicare, precum și a valorii sprijinului financiar.

Prin această hotărâre se reglementează o excepție pentru anul 2020, în sensul prelungirii termenului de depunere a unor documente justificative în cadrul acțiunilor “Raționalizarea transhumanței/stupăritului pastoral” și “Îmbunătățirea calității produselor în vederea unei mai bune valorificări a produselor pe piață”, până la data de 1 septembrie 2020.

Aceste documente sunt:
c) copia cărții de identitate a remorcii apicole;
j) copia buletinului de analize fizico-chimice/reziduuri.

S-a avut în vedere și faptul că acțiunile din cadrul Programului Național Apicol, respectiv: “Raționalizarea transhumanței/stupăritului pastoral”, “Îmbunătățirea calității produselor în vederea unei mai bune valorificări a produselor pe piață”, precum și efectuarea analizelor fizico-chimice/reziduuri care să ateste calitatea mierii, sunt acțiuni noi care au necesitat o perioadă mai lungă de timp pentru realizarea lor.

Vă reamintesc că valoarea sprijinului financiar alocat pentru Programul Național Apicol în perioada 2020 – 2022 este de 150.628 mii lei, fiind distribuită astfel:
pentru anul 2020: 50.210 mii lei;
pentru anul 2021: 50.232 mii lei;
pentru anul 2022: 50.186 mii lei.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine