Categorii
Apicultura

Atentie, apicultori: S-a prelungit perioada de depunere

Ministerul Agriculturii a anuntat ca a prelungit perioada de depunere a documentelor peste termenul limita de 1 august. Multe cereri au venit in acest sens din partea apicultorilor, care au cerut oficialilor sa prelungeasca termenul deoarece nu se pot incadra din cauza pandemiei (eliberarea greoaie a actelor).

Iata informarea oficiala a Ministerului Agriculturii:

Ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea apicultorilor, care au evidențiat faptul că nu se pot încadra în termenul de 1 august 2020 pentru efectuarea analizelor fizico-chimice și/sau pentru reziduuri, care să ateste calitatea mierii precum și pentru achiziționarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie – remorci și mijloace de încărcare – descărcare a stupilor în pastoral, din cauza măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei cu COVID 19 care au afectat și activitatea acestora, la inițiativa Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a fost adoptată o Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea unor măsuri de aplicare a Hotărârii Guvernului nr. 339/2020 privind aprobarea Programului Național Apicol pentru perioada 2020 – 2022, a normelor de aplicare, precum și a valorii sprijinului financiar.

Prin această hotărâre se reglementează o excepție pentru anul 2020, în sensul prelungirii termenului de depunere a unor documente justificative în cadrul acțiunilor “Raționalizarea transhumanței/stupăritului pastoral” și “Îmbunătățirea calității produselor în vederea unei mai bune valorificări a produselor pe piață”, până la data de 1 septembrie 2020.

Aceste documente sunt:
c) copia cărții de identitate a remorcii apicole;
j) copia buletinului de analize fizico-chimice/reziduuri.

S-a avut în vedere și faptul că acțiunile din cadrul Programului Național Apicol, respectiv: “Raționalizarea transhumanței/stupăritului pastoral”, “Îmbunătățirea calității produselor în vederea unei mai bune valorificări a produselor pe piață”, precum și efectuarea analizelor fizico-chimice/reziduuri care să ateste calitatea mierii, sunt acțiuni noi care au necesitat o perioadă mai lungă de timp pentru realizarea lor.

Vă reamintesc că valoarea sprijinului financiar alocat pentru Programul Național Apicol în perioada 2020 – 2022 este de 150.628 mii lei, fiind distribuită astfel:
pentru anul 2020: 50.210 mii lei;
pentru anul 2021: 50.232 mii lei;
pentru anul 2022: 50.186 mii lei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.