Categorii
Afaceri profitabile la tara

Aronia pret: ce costuri au fructele si plantele la producatori

Aronia pret este o cautare tot mai frecventa in randul micilor fermieri romani care doresc sa inceapa o afacere agricola. Despre fructele de aronia putem spune ca acestea au deocamdata o cerere relativ scazuta in Romania, insa pe piata de export ele sunt cumparate cu preturi mult mai bune.

Pe un hectar, un cultivator poate obtine o productie de circa 9 tone, pretul de vanzare al fructelor, la cantitati mari, fiind undeva la circa 6 lei, cu mici variatii in functie de sezon etc. In piata sau pe internetul, preturile sunt de circa 20 lei kilogramul, in medie.

Aronia pret: cum se vand plantele pentru cei care vor sa infiinteze o cultura

Pentru micii fermieri care doresc sa inceapa o afacere cu aronia, variantele de achizitionare a plantelor sunt de asemenea numeroase. Dupa o simpla cautare pe Olx am gasit diferite anunturi.

Recomandam ca de fiecare data ca achizitia de plante sa fie efectuata de la producatori autorizati, cu toate actele necesare, astfel incat sa diminuati pe cat posibil problemele privind calitatea materialului saditor.

Un cultivator din Dorohoi, Botosani, vinde de exemplu plante de aronia viguroase la pretul de 4,5 lei firul pentru plante de 1 an. Negociabil la o cantitate de peste 500 bucati. De asemenea, cultivatorul mai vinde si plante de aronia de 2 ani la pretul de 6 lei si de 3 ani cu 8 lei.

Un alt producator din Ilfov, care este conform anuntului sau producator autorizat de Institutul de Cercetari al Materialului Saditor Dambovita, ofera spre vanzare plante de aronia incepand de la 6 lei (20-30 cm), pana la 30 lei (cele de 80-100 cm), mentionand ca plantele de peste 50 cm fructifica din primul an. De asemenea, cultivatorul precizeaza ca preturile sunt negociabile la cantitati mari.

Un alt producator din Pitesti vinde plante de 2 si 3 ani. Cele de 2 ani au intre 40 si 60 cm si sunt vandute cu 4 lei butasul. Pentru plantele de aronia de 3 ani (care intra anul urmator pe rod) intre 60 si 150 cm 6 lei butasul.

De asemenea, un cultivator din Dragasani, judetul Valcea, vinde plante de aronia de 2 ani (25-40 CM LA 4 LEI sau 50-70cm la 6 lei), precum si plante de 3 ani la pretul de 8 lei (50-70 cm) sau de 4 ani, la pretul de 12 lei, plantele avand intre 80 si 120 cm.

O alta firma din Cluj vinde de asemenea plante de aronia la urmatoarele preturi: Scoruș negru (Aronia melanocarpa) anul I 20/40cm- 2 lei, Aronia / Scoruș negru (Aronia melanocarpa) anul II 30/50cm- 3 lei, Aronia / Scoruș negru (Aronia melanocarpa) anul III 60/120cm- 4 lei.

Aronia pret fructe proaspete

Sunt si numerosi fermieri care isi vand recolta de aronia pe internet, prin site-urile de anunturi. Iata cateva care ne-au atras atentia. Un cultivator din Ramnicu Valcea vinde fructe de aronia, din cultura sa bio, cu pretul de 20 lei kilogramul. De asemenea, cultivatorul are si mure.

In Hunedoara, un producator vinde fructe de aronia “bio, proaspate si foarte gustoase”, la pretul de 12 lei kg, negociabil la cantitati mai mari.

De asemenea, un alt producator de aceasta data din Tulcea vinde cu 40 lei kilogramul de aronia, fructe bio si calitate premium se noteaza in anunt.

Preturile la suc, dulceata de aronia

Exista cativa producatori care au ales sa proceseze fructele de aronia pentru a da o valoare adaugata. Iata la ce preturi se vand astfel de produse.

De exemplu, sucul de aronia 100% bio, conform magazinului, la sticla de 330 ml, se vinde cu 22,7 lei.

De asemenea, am regasit si dulceata bio de aronia fara zahar (fara ingrediente artificiale), la 225 de grame, la pretul de 20 lei. De asemenea, tot in magazin am mai gasit aronia fructe bio deshidratate, 200 grame, la pretul de 27 lei.

Un alt anunt interesant pentru articolul nostru aronia pret este si cel al unui producator din Dorohoi, judetul Botosani, care se vinde sirop de aronia presat la rece, la sticle de 750 ml, la pretul de 10 lei.

Exista de asemenea numeroase produse de import, in special din Polonia si Germania.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Un răspuns la “Aronia pret: ce costuri au fructele si plantele la producatori”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.