APIA plateste fermierilor sprijinul cuplat: cine ia cele mai mari sume

0
236

Începând cu data de 04 iunie 2019, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că au fost autorizate la plată schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal aferente campaniei 2018,pentru un număr de 12.707 dosare cu suma totală de 25.035.714 euro.

Totodată, facem precizarea că fermierii pregătiți pentru calculul schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetalurmează să fie preluați pe listele de plată în zilele următoare.

Schema de platăCuantum (euro/ha)

Sprijin cuplat în sectorul vegetal – soia – 206

Sprijin cuplat în sectorul vegetal – lucernă – 95,08

Sprijin cuplat în sectorul vegetal leguminoase boabe pentru industrializare/procesare: mazăre boabe și fasole boabe – 84

Sprijin cuplat în sectorul vegetal – cânepă pentru ulei și/sau fibră – 87,51

Sprijin cuplat în sectorul vegetal – orez – 659,99

Sprijin cuplat în sectorul vegetal – sămânță de cartof – 1.900,01

Sprijin cuplat în sectorul vegetal – hamei- 517,03

Sprijin cuplat în sectorul vegetal – sfeclă de zahăr – 824,99

Sprijin cuplat în sectorul vegetal – tomate pentru industrializare cultivate în câmp – 1.715

Sprijin cuplat în sectorul vegetal – castraveți pentru industrializare cultivați în câmp – 530,03

Sprijin cuplat în sectorul vegetal – legume cultivate în sere și solarii: tomate pentru consum în stare proaspăta, castraveți pentru consum în stare proaspătă și/sau pentru industrializare, ardei, varză și vinete pentru consum în stare proaspătă – 7.600,03

Sprijin cuplat în sectorul vegetal – fructe destinate industrializării: prune, mere, cireșe, vișine, caise și zarzăre – 181,92

Sprijin cuplat în sectorul vegetal – cartof timpuriu pentru industrializare – 1.000

Plățile pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal se fac în lei, la cursul de schimb de 4,6638 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 28 septembrie 2018 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 351 din 01 octombrie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here