Categorii
Casa si gradina

Amenzi uriase pentru cei care ard frunzele in gospodarie

Incepand cu data de 20 februarie 2021, arderea frunzelor este interzisa, conform noilor reglementari care au intrat in vigoare. Amenzile pot ajunge si pana la 20.000 lei, pentru companii.

Actul normativ care stabileste aceste noi prevederi este legea compositului (Legea 181/2020) ce stabileste ca resturile vegetale trebuie colectate selectiv.

Prin actul normativ adoptat de Parlament anul trecut, se impune colectarea selectivă „a deșeurilor nepericuloase compostabile, prin reciclarea/valorificarea acestora folosind opțiunea de compostare/digestie anaerobă, în vederea protejării sănătății umane și a mediului înconjurător”.

Legea stabileste ca arderea deșeurilor vegetale se sancționează contravențional, cu amenzi cuprinse între 400 și 800 de lei, în cazul persoanelor fizice, iar persoanele juridice vor risca să plătească între 10.000 și 20.000 de lei.

Legea intra in vigoare la data de 20 februarie 2021. Garda de Mediu va fi cea care va constata abaterile si va da sanctiuni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.