AcasăCasa si gradinaAmenzi uriase pentru cei care ard frunzele in gospodarie

Amenzi uriase pentru cei care ard frunzele in gospodarie

Incepand cu data de 20 februarie 2021, arderea frunzelor este interzisa, conform noilor reglementari care au intrat in vigoare. Amenzile pot ajunge si pana la 20.000 lei, pentru companii.

Actul normativ care stabileste aceste noi prevederi este legea compositului (Legea 181/2020) ce stabileste ca resturile vegetale trebuie colectate selectiv.

Prin actul normativ adoptat de Parlament anul trecut, se impune colectarea selectivă „a deșeurilor nepericuloase compostabile, prin reciclarea/valorificarea acestora folosind opțiunea de compostare/digestie anaerobă, în vederea protejării sănătății umane și a mediului înconjurător”.

Legea stabileste ca arderea deșeurilor vegetale se sancționează contravențional, cu amenzi cuprinse între 400 și 800 de lei, în cazul persoanelor fizice, iar persoanele juridice vor risca să plătească între 10.000 și 20.000 de lei.

Legea intra in vigoare la data de 20 februarie 2021. Garda de Mediu va fi cea care va constata abaterile si va da sanctiuni.

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine