AcasăApiculturaAjutor de minimis de 23,7 lei pe familia de albine

Ajutor de minimis de 23,7 lei pe familia de albine

Guvernul urmeaza sa aprobe in aceasta saptamana un act normativ prin care se stabileste o schema de ajutor de nminimis pentru apicultorii afectati de fenomene hidrometeorologice nefavorabile, ce s-au manifestat in perioada martie – mai 2021.

Cine poate beneficia de acest ajutor:

Apicultori, persoane fizice care deţin atestat de producător emis în baza Legii 145/2014, valabil la data depunerii cererii;

Apicultori, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi

Intreprinderi familiale, constituite potrivit OUG 44/2008;
apicultori, persoane juridice.

Guvernul a decis sa propuna acordarea unui sprijin de 23,7 lei pe familia de albine, ceea ce reprezinta comensarea efectelor meteo nefavorabile.

Valoarea totală a ajutorului de minimis care se acordă unei întreprinderi unice nu poate depăşi suma de 20.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar respectiv şi în cele două exerciţii financiare precedente.

Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc întreprinderilor unice într-o singură tranşă, se mai arată în nota de fundamentare.

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine