AcasăCasa si gradinaAi probleme cu vecinii, daca locuiesti la casa? Iata ce poti face,...

Ai probleme cu vecinii, daca locuiesti la casa? Iata ce poti face, conform legii

Inevitabil, cand locuim la casa, interactiunile cu vecinii sunt mai numeroase. Fiecare din noi ar trebui sa-si ingrijeasca gardul, sa tunda pomii, sa nu faca prea multa galagie, mai ales in anumite intervale orare. Insa, dupa cum stim, nu intodeauna te poti intelege cu vecinii.

Sa vedem asadar ce putem face in situatiile in care nu exista o relatie de amicitie cu vecinii.

Vegetatie uscata. Daca vecinul dvs. nu isi ingrijeste curtea si creste vegetatia uscata, iar acest lucru a inceput sa va afecteze direct pe dvs. atunci puteti apela si la Consiliul local de pe raza in carei locuiti.

Constructii fata de gard. Orice locuinta, constructie, nu trebuie facuta la mai putin de 60 cm de gardul cu vecinul. Legal se poate actiona impotriva celui care nu respecta aceasta regula.

Apa, zapada. Orice curge de pe constructia vecinului, fie ca vorbim de apa de la ploaie sau zapada, toate aceste precipitatii trebuie sa cada pe terenul acelui proprietar, nu la vecin.

Pomi plantati la mai putin de 2 m de gard. O alta regula (ce este si lege) care ar trebui respectata de vecini este sa nu existe pomi plantati la mai putin de 2 metri fata de gardul vecinului (daca pomul va creste mai inalt de 2m).

Citeste si: La ce distanta se planteaza pomii fata de gardul vecinului

Pozitionare ferestre, balcoane catre proprietatea vecinului. Si in acest caz exista dispozitii legale care pot limita un vecin sa aiba ferestre catre cealalta proprietate de langa el.

Muzica. O problema des intalnita in Romania. Muzica data tare nu este permisa decat in anumite conditii si in anumite ore, de aceea si pentru aceasta probleme puteti apela la organele competente.

Mirosul de la animale. Daca vecinul a inceput sa aiba din ce in ce mai multe animale, exista o lege care obliga proprietarii de animale sa se organizeze astfel incat sa fie la o distanta anume fata de ultima casa. Tocmai ca mirosul sa nu deranjeze vecinii.

Foc la vegetatia uscata. De asemenea, nu ai voie sa dai foc la vegetatia uscata sau alte lucruri in gradina proprie.

Accesul la proprietatea ta. Daca vecinul are 3 masini de lemne, alte 2 autoturisme, iar tu nu mai ai acces sa intri in proprietatea ta, atunci, de asemenea, exista legi in acest sens.

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine