AcasăCasa si gradinaAfumare la cald sau rece? Cand le utilizam pe fiecare

Afumare la cald sau rece? Cand le utilizam pe fiecare

Afumarea la cald sau afumarea la rece se refera la temperatura folosita pentru procedeul de afumare in sine, astfel incat produsele sa capete acea savoare dorita. Vom prezenta in acest articol cand se utilizeaza fiecare din ele.

Afumarea la cald

Afumarea cu fum cald, efectuata la temperaturi de 80 – 100 grade Celsius, cu o durata de 1-3 ore, denumita in industrie si hituire, se aplica produselor destinate consumului imediat.

Afumarea cu fum semicald, efectuata la temperaturi de 30-40 grade Celsius, cu o durata de 12-48 ore. Produsele supuse acestei afumari au o durata limitata de consum, conditionata si de temperaturile de pastrare.

Afumarea la rece

Produsele sunt supuse la o temperatura de 18-22 grade Celsius, timp de 5-20 zile. Este procedeul care se utilizeaza cel mai des in conservarea alimentelor din gospodarie cu ajutorul fumului.

Temperaturile de afumare, in toate trei procedeele, se inregistreaza la nivelul produsului alimentar expus actiunii fumului.

Citeste si: Cu ce lemn se afuma carnea de porc?

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine