AcasăAfaceri profitabile la taraAfaceri care merg si pe timp de coronavirus: Laptele care costa 100...

Afaceri care merg si pe timp de coronavirus: Laptele care costa 100 de lei un litru

Chiar daca in perioada de izolare multe afaceri au fost suspendate, iar unele chiar s-au inchis, exista cateva afaceri in sectorul agricol care inca functioneaza bine, datorita cererii crescute. In perioada pandemiei de coronavirus multe persoane aleg sa faca mai multe cumparaturi decat e necesar. Insa, exista si persoane care se axeaza pe calitatea produselor si nu neaparat pe cantitate.

Laptele de magarita este recunoscut pentru proprietatile sale terapeutice, mai ales deoarece contine o multitudine de vitamine. Exista multi parinti care cumpara acest lapte pentru copiilor, cu speranta ca le va creste imunitatea. Aveti grija insa de unde cumparati acest lapte, deoarece pe piata exista si persoane care falsifica acest produs.

O afacere de succes in acest domeniu este cea a fratilor Campeanu, din judetul Bihor, care cresc in prezent peste 70 de magarusi.

„Oferim ceva sanatos, de aceea si pretul este destul de mare. Ne ocupam in permanenta de animale, le asiguram fanul, cerealele. Chiar ne dorim sa avem doar clienti satisfacuti”, spune Cosmin Cimpeanu, conform Stirilor PROTV.

„Avand in vedere ca pretul este de 100 lei, bineinteles ca exista unele persoane, foarte inventive de altfel, care spun ca pretul litrului de lapte de vaca e 2 lei, ia sa facem sa castigam mai mult. Prin urmare il amesteca cu lapte de vaca, apa, cu zahar, sunt fel si fel de cazuri. De aceea, recomandam ca laptele de magarita sa fie cumparat doar de la fermele credibile, care au autorizatie”, spune fermierul din Bihor.

„Eu cumpar laptele de magarita pentru copilul meu care are doar 11 luni si il dau ca un inlocuitor pentru laptele matern. Vreau sa stiu ca este o sursa sigura si asa l-am gasit pe Cristi, i-am vazut si ferma, am vazut si magaritele si am incredere 100% in el”, spune o clienta.

Aurel Stan este un alt crescator de magarite din judetul Alba. A inceput cu doar sapte exemplare, iar acum a ajuns la peste 50 de animale.

„Laptele de magarita nu este ca si cel contrafacut ce se mentine pe peretii paharaului. Cel natural nu se mentine pe pereti, are o concentratie in grasime scazuta”, spune crescatorul Aurel Stan.

Crescatorii si-ar dori ca statul sa incurajeze mai mult acest sector agricol prin acordarea de subventii.

Posibil sprijin pentru agricutorii care au pierderi in aceasta perioada.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, spune ca se lucreaza in prezent la niste scheme de sprijin pentru agricultorii care au probleme la desfacerea produselor, mai ales in aceasta perioada de izolare din cauza noului coronavirus.

„Vom încerca să luăm bani şi din fondurile europene, dar cu siguranţă gândim scheme de sprijin pentru a compensa pierderile economice pe perioada crizei. Monitorizăm atent tocmai pentru a interveni şi pentru putea injecta acolo unde este nevoie şi unde este corect să dăm, unde au fost pierderi demonstrabile, pe bilanţuri contabile. Vom putea compensa doar unde este economie albă, nu unde este economie gri sau neagră”, a precizat ministrul Agriculturii.

Foto: Lumea Satului

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine