AcasăAfaceri profitabile la taraAfacere cu dulceturi de casa: reteta succesului Bunicel.ro

Afacere cu dulceturi de casa: reteta succesului Bunicel.ro

O afacere cu dulceturi de casa pare usor de pus in practica, dar, de fapt, cere extrem de multa ambitie si seriozitate pentru a castiga increderea consumatorului. Despre o afacere pornita in „joaca”, dar dezvoltata extrem de frumos vrem sa va prezentam in cadrul acestui articol.

Cu siguranta ati auzit de brandul Bunicel.ro. Este o afacere sociala, finantata de OMV Petrom in parteneriat cu NESsT Romania, prin proiectul Fabricat in Tara lui Andrei, in cadrul careia sunt angajati si persoane din grupurile vulnerabile din Judetul Arges.

Insa, inainte de povestea Bunicel.ro, initiatorul acestei afaceri, Mihai Zaharia, trebuie sa spunem despre el ca este absolvent al Politehnicii din Bucuresti. Dupa mai bine de cinci ani in care a lucrat la o companie importanta, tanarul din Arges a decis ca este momentul pentru o schimbare. Asa s-a ivit gandul de a avea propria afacere cu gemuri.

Afacere cu dulceturi de casa: Primele borcane realizate

Afacerea cu dulceata a inceput, putem spune, ca o joaca. Cand s-a reintors la tinuturile natale, in localitatea Costesti, a regasit in o veche livada, insa cu mare potential.

Cu fructele culese, le-a pus la fiert la foc de lemne si asa au rezultat primele borcane cu dulceata de nuci verzi. Bucuros de rezultat, Mihai Zaharia a inteles ca aceasta e drumul pe care trebuie sa-l urmeze.

Afacere cu dulceturi de casa
Afacere cu dulceturi de casa

Practic, in 2013 a inceput concret activitatea firmei Bunicel.ro. Au pus la punct si un site prin care sa-si asigure valorificarea.

Intr-un an si jumatate, investitia a ajuns la aproximativ 5.000 de euro, bani pe care si i-a recuperat deja din vanzarea sutelor de borcane de gem si dulceata.

Gustul copilariei

Primele borcane realizate sub marca Bunicel.ro au fost cele de nuci verzi, precum si de visine. Au avut suficient curaj sa intre pe o piata unde concurenta nu era mica, fiind nevoiti sa imbine cu succes traditionalul, gustul copilariei, cat si pe cei moderni, mai tineri, interesati de produse curate, deosebit de gustoase.

Nu s-au feriti nici sa aprofundeze si teoria, adica mai exact niste retete vechi gasite in cartile de la Biblioteca Nationala.

Au exprimentat de asemenea si diverse combinatii si arome, asa au ajuns la dulceata de pepene galben, cu mere si scortisoara sau la gemul de piersici, corcoduse si cardamon.

Reteta succesului: gustul produselor facute la tuci, pe foc de lemne

In proportie de peste 90%, fructele folosite in prepararea dulceturilor si gemurilor sunt din livada proprie. Clientii remarca si cumpara cu placere produsele celor doi tineri gratie gustului inconfundabil, care nu se poate realiza decat la focul de lemne. De asemenea, trebuie mentionat ca produsele realizate sunt fara consevanti.

Afacere cu dulceturi de casa
Afacere cu dulceturi de casa

„Ne bucuram sa observam aceasta crestere a afacerii noastre. A fost extrem de multa munca, inclusiv si investitii financiare, insa reusim sa facem produsul pe care ni-l dorim, la calitatea pe care noi o dorim si acesta e lucrul cel mai important pentru noi si pentru clientii nostri bineinteles”, spune Mihai Zaharia.

In primul an al afacerii, Bunicel.ro a vandut aproximativ 1.200 de borcane de dulceata (cinci sortimente) si gem (doua sortimente), incasand lunar aproximativ 2.000 de lei. Pretul unui borcan de dulceata sau gem „Bunicel” este intre 15 si 17 lei, iar livrarea se face prin curier.

Si cum o afacere cu dulceturi de casa trebuie sa se dezvolte, planurile celor doi contin extinderea livezii actuale, care contine aproximativ 200 de pomi fructiferi, prin cumpararea unui teren in apropiere, dar si atestare ca produs traditional a dulcetii lor de nuci verzi.

Lucreaza de asemenea si la transformarea unei case intr-o mini fabrica. Cu cei doi va puteti gasi deseori si la targurile agricole desfasurate si in Capitala.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine