AcasăCasa si gradina7 retete pentru a prelungi viata trandafirilor taiati

7 retete pentru a prelungi viata trandafirilor taiati

Cu totii ne dorim sa avem flori care sa reziste cat mai mult timp. Insa, asa cum stim, florile taiate au o durata limitata de a rezista.

Trandafirii se plaseaza in categoria plantelor care nu au cea mai mare rezistenta, de aceea, in acest articol dorim sa va prezentam cateva retete pentru a prelungi viata florilor. Iata ce substante puteti adauga in apa in care tineti florile.

Potrivit testelor, rezulta ca solutiile conservante prelungesc durata de mentinere a calitatii florilor chiar si in conditii de temperatura foarte ridicata (26-27 grade Celsius), necorespunzatoare de fapt pentru pastrare.

Astfel, la trandafiri durata vietii s-a prelungit cu 65 pana la 83% fata de martorul apa, iar diametrul florilor a crescut cu 20-27% in functie de solutia conservanta.

Reteta 1

  • zaharoza sau dextroza 3-5%,
  • sulfat de aluminiu si potasiu 0,08-0,1%,
  • clorura de sodiu 0,02% sau clorura de potasiu.

Reteta 2

  • Zaharoza sau dextroza 3-5%;
  • sulfat de aluminiu si potasiu 0,08-0,1%;
  • sulfat de magneziu 0,02%

Reteta 3

  • Zaharoza sau dextroza 3-5%;
  • sulfat de fier 0,08% – 0,1% sau sulfat de fier su amoniu in aceeasi concentratie
  • clorura de potasiu 0,03%
  • clorura de sodiu 0,02%

Reteta 4

Inca o reteta pentru pastrarea trandafirilor.

  • zaharoza sau dextroza 3-5%
  • sulfat de aluminiu 0,1%

Reteta 5

  • Zaharoza sau dextroza 3-5%
  • sulfat de aluminiu 0,1%
  • clorura de sodiu 0,02% sau acid citric 0,01%

Reteta 6

  • Zaharoza sau dextroza 3-5%
  • sulfat de fier 0,1%
  • hexametilentetramina 0,02%

Reteta 7

  • Zaharoza sau dextroza 3-5%
  • citrat de hidroxichinoleina 0,2%

Prin pastrarea trandafirilor in solutii conservante, asa cum sunt cele prezentate mai sus, sau daca se trateaza macar pe o scurta perioada de timp, apoi se face trecerea la apa, se prelungeste durata de mentinere a calitatii lor si se imbunatateste inclusiv sub aspect estetic (diametru florilor, culoarea), comparativ cu pastrarea lor doar in apa.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine